Veganskt potatismos

posted in: Mat, Vegan | 3

Finns det något godare än potatismos? Jag är tveksam. Men däremot måste den göras på mandelpotatis, annars är det inte värt att kallas mos. Det känns lite töntigt att lägga upp recept på mos men jag är ju lite töntig.

Veganskt potatismos

mandelpotatis
sojamjölk
margarin
salt
vitpeppar
persilja

Välj potatisar som är hyfsat lika i storlek så blir det klart samtidigt.

Koka potatisen med skalet på. Häll sedan av vattnet och låt potatisen ligga kvar i grytan.

Stöt potatisen lite med en potatispress. Häll över en slurk mjölk och stöt vidare. Tillsätt ytterligare mjölk och en klick margarin. Fortsätt späda med mjölk tills konsistensen är precis så som du vill ha den. Jag föredrar en potatismos som inte har för mkt mjölk då jag tycker det börjar smaka mjölk och än värre är det när en gör mos på komjölk, då kan det bli oätligt om det är för mkt mjölk.

Hacka persilja och vänd ner i moset. Salta och peppra.

NJUT! Kanske med korv?

3 Responses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.