Rökig svart bönburgare

posted in: Biffar, Vegan | 16

Efter att ha varit på Flippin’ Burgers har jag blivit lite besatt av burgare, deras är sååå god. Så jag tänkte testa att göra min egen variant av svart bönburgare och satan i gatan så gott det blev!

Rökig svart bönburgare (8 st)

3 pkt svarta bönor
1 salladslök
3 schalottenlökar
1 dl vetemjöl eller 1 rå potatis för glutenfritt
1 solovitlök
1,5 tsk soja
2-3 krm flytande rökarom
tabasco
svartpeppar
oraffinerat havssalt

rapsolj

Mosa bönorna grovt.

Hacka lökarna, finriv vitlöken och blanda med bönorna.

Vänd ner vetemjöl (eller finriv en rå potatis, krama ur den och blanda ner för glutenfritt), soja, rökarom, rejält med stänk av tabasco, veva över svartpeppar och vänd ner smaskigt havssalt. Låt gärna stå 30-60 minuter innan du steker så håller de ihop bättre. Forma till härliga burgare.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de fått fin färg på varje sida.

Servera med till exempel:

Hamburgerbröd
Inlagd rödlök och cream cheese (vegansk)
Guacamole
Dressing
Klyftpotatis
Grönsaker

16 Responses

  1. Ebba

    Hej, bara en främling som kollar in din blogg ibland… Dessa burgare ser jättegoda ut. Skall testa dem.

    Förresten, (nu känner jag mig some en stalker) kollade på dina uppladdade bilder innan; hoppas din katt känner sig bättre.

    /Ebba.

  2. nina

    Ebba, de är heeelt fantastiska! Alla jag har låtit smaka tycker att de är goda. Men utan röken vet jag inte hur de är. Röken är wohooo! 🙂

    Tack, katten visar inga tecken på att må annat än bra och så länge det är så får jag nog vara glad och tacksam.

  3. Mikko

    du kan också skölja ner dom med fentimans cherrytree cola hemma bara att ta dig till kajsa warg på s:t erikplan

  4. 29 kvadrat » På tal om ekologiskt

    […] med matlagning. Det finns ju hundratals fantastiska recept på nätet man kan testa – här är till exempel ett på bönburgare som är bland det godaste jag ätit någonsin! (Jag var bara tvungen att nämna det!) Vill man inte […]

  5. nina

    Linda, det är helt magiskt gott!

    Två paket bönor är ungefär 6-7 dl bönor. Ett paket är 3 dl.

  6. nina

    Jag glömde ju att jag redigerat receptet och tagit bort potatisen. Jag la till den igen, antingen potatis eller vetemjöl.

  7. Lina

    Hej! Har du något tips om vilken soja som är bra? Finns ju en miljon sorter 🙂

  8. nina

    Jag brukar använda mig av Kikkomans soja som jag tycker är god. I min butik finns den att köpa i en stor flaska som är prisvärd och bra. Men jag ska erkänna att jag inte är ngn sojakännare eller expert.

  9. Vegomama

    Goda men blir tyvärr lite degig i mitten trots att jag steker dem riktigt länge. Verkar tyvärr vara mer regel än undantag för bönburgare så det är kanske bara att acceptera 🙂

    • admin

      Oh, vad tråkigt att du tycker det! Jag tycker inte att de är degiga men eftersom det är bönor blir det ju inte köttigt eller så. Men degigt är url-äckligt tycker jag och som tur är uppfattar jag inte dem som degiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.