Pumpakärnsfrallor

posted in: Bröd, Vegan | 0

Pain de Martin har finfina frallor i sin senaste bok Enklare bröd. Men det här receptet ska egentligen göras med en massa fikon och sånt. Jag är, helt ärligt, inte överförtjust i frukt i bröd så jag har helt sonika plockat bort dem. Sedan passade jag på att öka på receptet lite eftersom det blir så få och när jag väl sätter igång vill jag få lite utdelning.

Pumpakärnsfrallor (16 stycken)
275°C

2 krm jäst
6 dl kallt vatten
11-13 dl dinkel-/vetemjöl
1,75 dl pumpakärnor
2-3 tsk salt

pumpakärnor till utbakning

Kväll dag 1

Blanda degen förutom pumpakärnorna du ska ha till utbakning. Lägg degen i en bunke och låt vila i rumstemperatur i 8-10 timmar.

Morgon dag 2

Sätt på ugnen och ställ in en plåt mitt i ugnen. Ställ även en plåt/form i botten av ugnen.

Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Dra ut degen till en kvadrat. Vik degen en gång. Pensla degen med vatten och strö över mkt pumpakärnor.

Låt jäsa cirka 40 minuter.

Skär degen i cirka 16 i bitar och lägg bitarna på bakplåtspapper som ligger på en plåt.

Skjutsa sedan över bakplåtspapret med frallorna till den heta plåten i ugnen. Häll 0,5 dl vatten på den undre plåten.

Sänk värmen i ugnen till 250°C och grädda i 13-20 minuter.

Låt svalna på galler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.