Julsk*nka utan rumpa

Förra året var första gången jag gjorde julsk*nka till jul sedan jag blev vegetarian. Jag har inte haft något behov av att ha ett substitut för det eftersom jag inte gillade skinka back in the days när jag verkade tycka det var ok att döda djur. Men jag har hört så mkt om Astrid och apornas julsk*nka utan rumpa att jag var tvungen att testa. Vilken hit det var! Smaken är fantastisk! Så i år körde jag på en repris och tänkte passa på att tipsa er om hur gott det kan bli.

Jag har minskat receptet från förpackningen som är alldeles för mkt och gör att det slängs bort en massa saker i onödan.

Julsk*nka utan rumpa
200°C

1 julsk*nka från Astrid och aporna
god senap
0,5 dl ströbröd
0,5 tsk farinsocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
margarin

Värm ugnen i god tid så att den hinner bli varm.

Skär av en tunn kant på långsidan av sk*nkan.

Bred senap över hela sk*nkan.

Blanda samman de torra ingredienserna och rulla sk*nkan i det.

Ställ sk*nkan i en ugnsfast form på den platta biten som blev när du skar bort en tunn kant på långsidan.

Täck ovansidan av sk*nkan med tunna skivor margarin.

Grilla i mitten av ugnen tills margarinet smält.

Ta ut och fyll på med mer margarin och ställ in i ugnen igen.

Ös sedan margarinet som runnit ner, på botten, över sk*nkan.

Grilla klart tills sk*nkan fått fin färg, cirka 30-40 minuter.

Skär i tunna skivor, varm eller kall, och njut! Kanske på en bit bröd med muhammara och lite julmust till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.