Kamutvetesallad

posted in: Sallad, Vegan | 0

Mamma bjöd på denna härlighet i stugan och den var så saftig och härlig!

Kamutvetesallad (4 port.)

2 dl kamutvete
3,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 rödlök
1 melon, t.ex. galia eller honungs
0,5 kruka bladpersilja
0,5 kruka mynta
0,5 squash
olivolja
2-3 nektariner
0,75 dl rostade pumpakärnor

1 citron
0,75 dl olivolja
salt
peppar

Koka kamutvetet med vatten och salt under lock i 10 minuter. Låt sedan stå och vila ytterligare 10 minuter. Lägg därefter över det i en skål och låt svalna.

Skär rödlöken i tunna skivor.

Skär melonen i kuber.

Finhacka persilja och mynta.

Blanda ner rödlök, melon, persilja och mynta i kamutvetet.

Skär squashen i 0,5 cm tjocka skivor och pensla med olja och grilla någon minut på varje sida. Halvera sedan skivorna så det blir halvmånar. Vänd ner i salladen.

Dela och kärna ur nektarinerna och skär köttet i tunna klyftor. Vänd ner i salladen.

Pressa citronen och blanda med de övriga ingredisenserna till vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Häll över salladen.

Strö över pumpakärnorna och njut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.