Lindas rödlöksmarmelad

Jag fick tips av Linda på rödlöksmarmelad att ha på smörgåstårtan. Jag kunde inte motstå tanken på det så självklart var jag tvungen. Och vilken succé! Det funkar lika bra som tillbehör till grillat, istället för dressing, till burgare… det finns ingen hejd!

Lindas rödlöksmarmelad

4 rödlökar
2 msk rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk agavesirap
1 krm salt
1 krm nymald vitpeppar

Skiva rödlöken i tunna skivor.

Fräs löken på svag värme i en stekpanna i cirka 5 min så att den blir glansig utan att ta färg.

Rör i vinäger och agavesirap och låt koka i några minuter. Smaka av med vitpeppar och salt och låt koka i några minuter till. Låt marmeladen svalna och låt den vila i kylskåp 1-2 dagar.

Ha den till burgare eller som här topping till en smörgåstårta.

3 Responses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.