Citronfrallor

posted in: Bröd, Vegan | 1

Jag har varit så sugen på att göra dessa ett tag men så har livet kommit emellan tidigare. Men nu har jag testat dem! Jag har justerat receptet lite eftersom jag inte tycker att det funkade för mig för de blev lite platta och tråkiga. Nu bakar jag alltid med ekologiska ingredienser ska tilläggas, vilket kanske påverkar utgången. Goda, fräscha och mumsiga!

Citronfrallor (ca 12-14 st)
225°C

50 gr jäst
4 dl vatten
2 tsk salt
2 citroner, finrivet skal
3 msk flytande margarin
8-9 dl vetemjöl

Rör ut jästen i salt.

Blanda ner vatten, salt och citronskal.

Arbeta in mjöl och låt jästa under duk i cirka 30 minuter

Mjöla ett bord och baka ut 12-14 frallor. Degen är lite kladdig.

Låt frallorna jäsa 30 minuter på bakplåtspapper. Jag använder mig av ett plåtställ jag har köpt och det är så superbra när en bor litet och trångt och har djur som gillar att klampa på allt. Inga kattassar i brödet, staplat på höjden tar plåtarna knappt ngn plats. Fab!

Pensla med vatten.

Grädda i cirka 12 minuter.

Låt svalna under duk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.