Röd linsröra

posted in: Gryta, Vegan | 1

Det här är linsröran jag växte upp med på 90-talet. God, enkel och härlig. Kommer raka spåret från Risentas receptsamling. Passar bra som pastasås som den är, till tacos med tacokrydda, som lasagnefyllning tillsammans med en liten burk keso eller kräm fräsch/soursupreme eller ngt annat som gör det lite fylligare och blötare.

Röd linsröra (4 portioner)

2 dl röda linser
2 gula lökar
4 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
buljong
svartpeppar

Finhacka löken och skölj linserna. Koka och lök och linser 5-6 minuter.

Häll ner de krossade tomaterna och buljong. Koka ihop 5 minuter.

Smaka av med kryddor och tomatpuré.

Här serverad med en påse tacokrydda till nachos.

  1. Vegetarisk Vardag

    Hallå där! Trevlig och inspirerande blogg! Snart är det påsk och vi på Vegetarisk Vardag tänkte sätta ihop en fullständigt hönsfjädrad och äggstra festsprakande påskbordspost med tips från flera gröna bloggare där ute. Vill du vara med? Hör av dig med ett av dina bästa påskrecept till pask@vegetariskvardag.se (självklart creddar vi och länkar till din blogg under receptet). Trevlig vår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.