Squashill med dill

För första gången gjorde jag i år en vegansk sill. Jag har dragit mig för det eftersom jag inte gillar aubergine och alla recept är med aubergine. Men man kan ju faktiskt byta ut även det. Precis det gjorde jag. Jag ändrade lite i Sara Rudenmos recept och fick detta, ett himla smarrigt alternativ till såväl sill som aubergine.

2302

Squashill med dill

0,5 squash
1 dl sojayoghurt
0,5 dl majonnäs (Astrid och apornas vanliga är jättegod här)
2 msk finhackad rödlök
1,5-2 msk tångkaviar
1 msk finhackad dill
1,5-2 tsk pressad citron
salt
rosé- och svartpeppar

klippt dill

Blanda sojayoghurt och majonnäs. Rör ner lök, kaviar och dill. Blanda till en slät röra.

Hyvla squash i remsor med en osthyvel. Dela sedan på snedden, som ett /, varje remsa i lagomt stora bitar. En halv squash på längden passar kanske att göra i tre delar.

Blanda ner squashen i yoghurtröran. Smaka av med citron, salt och peppar.

När du har fått en god squashill häller du upp i en fin skål och klipper över dill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.