Tomatsås

Efter att ha ätit pasta med tomatsås och mozzarella igår på Vapiano blev jag så sugen på att äta det igen. Däremot blev jag inte sugen på att åka till Vapiano. Så jag slängde ihop en egen som blev smarrig!

Tomatsås (4 port.)

2 röda lökar
1 solovitlök
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
ett gäng coctail plommontomater
salt
peppar
2 tsk torkad basilika eller ett gäng blad färska
rapsolja

Hacka lök och stek i riktligt med olja. RIv eller hacka ner vitlöken i oljan och stek med. Dela paprikan i stora delar och släng med när löken är nästan klar.

Häll i en burk krossade tomater när löken är färdigstekt.

Salta, peppra och tillsätt basilikan om du använder torkad.

Dela tomaterna på mitten och tillsätt dem i såsen när du tycker att den nästan är klar. När de blivit varma är är såsen klar och perfekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.