Osttomatsås

posted in: Gryta, Lakto-vegetariskt, Snacks | 3

När man känner sig lite ynklig och det är synd om en då kan man göra tröstmat. Det här är tröstmat de luxe! Massor med ost, tomat och pasta. Det lägger som som bomull kring blodådrorna. Basen är tomatsåsen, som är god som den är!

Osttomatsås (4 port.)

2 röda lökar
1 solovitlök
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
ett gäng coctail plommontomater
salt
peppar
2 tsk torkad basilika eller ett gäng blad färska
200 gr riven ost
rapsolja

Hacka lök och stek i riktligt med olja. RIv eller hacka ner vitlöken i oljan och stek med. Dela paprikan i stora delar och släng med när löken är nästan klar.

Häll i en burk krossade tomater när löken är färdigstekt.

Salta, peppra och tillsätt basilikan om du använder torkad.

Dela tomaterna på mitten och tillsätt dem i såsen när du tycker att den nästan är klar. När de blivit varma är är såsen klar och det är dags att vända ner osten. Rör om så att osten smälter och gottar ihop sig med tomatsåsen.

Här har jag blandat ner pastan i såsen och det är så gott att man blir lugn och glad.

3 Responses

  1. nina

    Jag åt till lunch idag och dog lite av glädje för att det var så gott! Jag ska göra med vitkål och lyxost nästa gång jag med!

    Kan du äta moghrabiah, couscous och sånt istället för pasta? Jag tror att det kan vara gott med moghrabiah som är lite så där segstudsigt al dente. 🙂

  2. Hanna

    Har inte provat moghrabiah, har inte provat. Couscous brukar gå bra, eller bulgur i alla fall. Nästa gång blir det det. Har några matlådor nu.

Lämna ett svar till nina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.