Ingas tunnbröd

posted in: Bröd, Vegan | 0

Jag blev hembjuden till min kollega Inger för att baka lite här om dagen. Ingers mamma, Inga, hade recept på ngt som liknar gáhkku, det är fint att ha flera olika recept. Mmm… Ingas recept var på 5 liter vatten men här är det på 1 liter vatten, det känns mer hanterbart.

Ingas tunnbröd

1 liter vatten
drygt 2 dl sirap
1 kryddmått salt
1,5 pkt jäst
vetemjöl

Blanda samman ingredienserna och tillsätt mjöl tills det är en slät och kladdfri deg.

Låt jäsa till dubbelstorlek.

Dela i bitar lagom för stekhäll/stekpanna, kavla ut och kavla sedan med kruskavel innan stekning.

Grädda i stekpanna tills de fått fin färg.

Lägg de färdiga på ett galler och täck med duk så att de inte torkar eftersom de är så tunna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.