Hårdstekt tomatsås

posted in: Mat, Sås/röra/salsa/sylt/mos | 0

Jag var lat men ville ha smak, så jag hittade på lite eget.

Hårdstekt tomatsås (en klutt)

1-2 gula lökar
1-2 solovitlök
tomatpuré
vatten
soja
peppar
honung
persilja

Jag hade en het stekpanna, värmde upp lite rapsolja och stekte lök och vitlök så de blev bruna. Sedan slängde jag på tomatpuré. Jag började med 1 dl och eftersom jag hade så varmt på så fick jag snabbt hälla på 0,5 dl vatten. Medan det fräste fick jag fylla på vatten lite då och då för att det inte skulle stekas torrt.

Sen kryddade jag med soja, peppar och honung. Fyllde på med lite tomatpuré och vatten tills det var så mkt sås som jag tyckte jag behövde. Smakade av med kryddorna igen och sen langade jag i en rejäl knippe persilja.

Sen avslutade jag med att vända ner mina färdigstekta (och färdigköpta) sojabullar och käkade med pasta. Det var att dö för!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.