Claudias veganska jambalaya

posted in: Gryta, Vegan | 3

Det här receptet kommer från way back, från när jag bodde i Göteborg. Då blev jag bjuden på denna smarrighet som är så god att jag skäms för att jag glömt bort fram tills här om dagen.

jambalaya

Claudias vegansk jambalaya (4 port.)

2 gula lökar
1 purjolök
3 paprikor
2 vitlöksklyftor
olja

1 dl bostongurka
5 msk tomatpuré
1-2 tsk curry
1 msk ljus fransk senap
1 dl vatten
2 dl matlaggningsgrädde, jag gillar Oatley’s havregrädde
1 buljongtärning

1 gäng torrostade nötter

För att spara disk och vara lite smart, börja med att torrosta lite nötter. Jag hade valnötter, hasselnötter och mandel. Hetta upp pannan, rosta nötterna under uppsikt (det kan gå mkt snabbt) och lägg åt sidan. Sedan kan du börja laga maten i samma stekpanna som nu är varm och härlig.

Fräs lök, purjolök, paprikor och vitlök i olja.

Rör sedan ner bostongurka, tomatpuré, curry och senap. Koka upp med vatten, matlagningsgrädde och buljongtärningen. Puttra lite så det gosar till sig.

Servera med ngt smaskigt, på bilden är det med mograbieh som är smarrans brallans gott.

3 Responses

  1. Ullis

    Tack för tipsen om tomatodling! Så stora är inte mina krukor, men vi får hoppas att det går bra ändå…

  2. nina

    Ullis, hoppas du får fina tomater!

    Sofia, visst är det gott! Men jag vill också ha recept på en sydamerikansk sallad. Vill du dela med dig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.