Vegansk gräddfil

posted in: Sås/röra/salsa/sylt/mos, Vegan | 0

Eftersom jag känner mig lite tafatt med att vara nykläckt vegan efter ett halvt liv som vegetarian vet jag inte riktigt vad som finns och inte finns att köpa färdigt och jag hittade inte Sour Supreme som jag läst en del om men däremot hittade jag Katinkas recept på gräddfil. Det är inte riktigt vad jag söker då mängde olja tar bort fräschheten jag är ute efter, men med extra vinäger och mkt vitlök i blev det ändå en god sås till min kebab.

Vegansk gräddfil (2 dl)

1 dl sojamjölk
1 dl olja
1,5-2 tsk äppelcidervinäger

Mixa sojamjölk och olja en minut. Droppa sedan ned äppelcidervinägern så tjocknar såsen och syran kommer. Smaka av tills du får den syrahalt du önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.