Bröd till burgare

posted in: Bröd, Vegan | 0

Att köpa bröd till burgare är som att köpa wellpapp till burgare. Det är ju så där kul. Så därför har jag ett recept som är lite godare och lite nyttigare.

Bröd till burgare (8 st)

2 ½ dl sojamjölk
25 g jäst
2 msk olja
1 tsk salt
1 msk sirap
1 dl grahamsmjöl
4-6 dl vetemjöl (ibland räcker4 och ibland får jag ha närmare 6… verkar bero på vilken mjölk jag använder)

sojamjölk
sesamfrön

Smula ner jästen i en bunka. Strö över salt och låt jästen smälta i saltet. Rör ut salt och jäst med mjölken som är fingervarm.

Tillsätt olja, sirap och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.

Arbeta degen smidig. Jäs under duk i ca 30 min.

Knåda degen på lätt mjölat bakbord och dela i 8 bitar. Forma till runda bröd som du lägger på en plåt med bakplåtspapper, tryck ut dem lite så de blir platta. Låt jäsa ytterligare 30 min.

Pensla bröden med sojamjölk och strö över sesamfrön.

Grädda i 225°C i mitten av ungnen i 6-8 min.

Låt svalna på galler under duk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.