Mammas nötmüssli

posted in: Frukost, Mellanmål, Sött, Vegan | 0

När jag väl hade ugnen igång från de Tomat- och ostgratinerade quornfiléerna passade jag på att ringa mamma för att få hennes müslirecept. Det innehåller visserligen havregryn och rågflingor men det är en bra bas, så jag gjorde min egen müsli utefter det.

Nötblandningen passar även att ha till bär som mellanmål. En klick grädde, lite bär och den rostade nötblandningen på det blir smaskens!

Mammas nötmüssli

150 gr mandel
150 gr hasselnötter
3 dl solroskärnor
2 dl cocosflingor
1,5 dl blandning av hela linfrön, krossade linfrön och psylliumfrön

1 dl vatten
2,5 msk rapsolja

Hacka mandel och hasselnötter i vad som känns lagoma bitar. Jag gillar en bladning av stora och små bitar för att få lite mer textur.

Blanda sen alla torra ingredienserna och häll ut i en teflonform.

Blanda vatten och olja. Stänk över nötblandningen och krama in lite så de blir genomfuktat. All vätska kommer inte gå åt.

Ställ in formen i ugnen, mitten falsen, i 200 grader.

Ta ut formen efter 7-8 minuter och rör om. Ta ut efter ytterligare 6 minuter och rör om. Ta ut efter ytterligare 4-5 min och rör om. Den sista gången låter du det vara inne tills det är klart. Total tid blir 20-30 min. För mig gick det idag på 25 min.

Passar till frukost, mellanmål och efterrätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.